Sök och boka hotell i Barcelona

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Barcelona airport


Barcelona airport. Det smidigaste och ofta billigaste sättet att ta sig till Barcelona är med flyg. I Barcelona finns två stycken flygplatser, varav El Prat International Airport är den största. Att flyga från Stockholm till Barcelona tar ungefär 3,5 h, om man räknar effektiv flygtid. Från Göteborg till Barcelona tar det ungefär 3 h. Till detta ska man dock lägga till tid för att hämta ut väskorna och gå genom tullen. Det kan vara bra att komma ihåg att det inte är någon tidsskillnad mellan Sverige och Spanien.

El Prat International Airport, som ligger 12 km väster om staden, är Barcelonas huvudflygplats och öppnade 1918. Barcelona airport är den näst mest trafikerade i Spanien. Årligen tar den emot ungefär 30 miljoner passagerare. Inför de olympiska spelen i Barcelona 1992 så utökade flygplatsen sin kapacitet med det dubbla. För närvarande byggs också en ny terminal av vid Barcelona airport. Det är enkelt att ta sig till och från flygplatsen. Kom dock ihåg att det inte är ovanligt med att köer uppstår i och omkring Barcelona. Se därför till att vara ute i god tid när du ska ta dig till Barcelona airport.

Det finns fler olika transportsätt med vilka du kan ta dig mellan Barcelona airport och stadens centrum. Du kan välja mellan flygbuss, pendeltåg eller taxi. Flygbussarna går väldigt ofta, var tionde minut, under dagarna. Under nattetid går bussen emellertid bara en gång per timme. Det kostar ungefär motsvarande 200 SEK att ta sig med taxi mellan staden och flygplatsen. Pendeltåget går mellan Barcelona airport och Estación de Franca. Barcelona airport har tre terminaler: A, B och C. Terminal C används dock mest för inrikesflyg. Var alltid noga med att kontrollera vilken terminal du ska gå till.

I terminal A, på Barcelona airport, återfinns exempelvis bolag som Aeroflot, Air France, Easyjet, KLM och Sterling Europe. I terminal B återfinns exempelvis British Airways, Iberia, Lufthansa, SAS och Spainair. Om du ska åka från Barcelona airport tidigt på morgonen kan det vara skönt att ta in på flygplatshotellet Ciutat Del Prat (Avinguda Remolar 46). Till hotellets faciliteter hör bland annat ett affärscenter, en bistro och restaurang, swimmingpool inomhus och bastu. Hotellet är således perfekt för dig som vill koppla av ordentligt före eller efter en flygning.