Sök och boka hotell i Barcelona

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Barcelona sevärdheter


Barcelona sevärdheter. När man är turist i Barcelona är det alltid en god idé att vända sig till någon av de turistkontor som finns i staden. Här kan du information om Barcelonas sevärdheter. En av de mest kända sevärdheterna i Barcelona är basilikan La Sagrada Familia. Den började byggas redan 1882, efter den kände arkitekten Antoni Gaudí. La Sagrada Familia är inte färdigbyggd. En annan stor sevärdhet i Barcelona, som också har ritats av Gaudí, är Park Güell. Denna vackra park ligger ungefär fyra kilometer utanför Barcelonas centrum. Den magiska fontänen, designad av Carles Buïgas, är en sevärdhet i Bareclona som man inte ska missa. Den ligger precis framför Palau Nacional. Om du är i Barcelona under sommarhalvåret så kan du få se spektakulära vattenspel.

En annan mycket stor sevärdhet i Barcelona är att ta spårvagnen till Tibidabo. Du åker då upp genom skogen på stadens högsta kulle, som ligger hela 542 meter över havet. Utsikten över staden är magnifik, så glöm inte att ta med er kamera. För de som har ett intresse för arkitektur, bör besöka de modernistiska byggnaderna Casa Milà och Casa Batlló. Palau de la Música Catalana, som också kallas för musikpalatset, är en sevärdhet som man inte bör missa då man turistar Barcelona.

Musikpalatset, som finns med på UNESCOS världsarvslista, är en byggnad som kan sägas representera den katalanska modernista-stilen. Stilen kännetecknas av en stor blandning av olika material och färger och är därför i mångt och mycket att betrakta som ett uppror mot en klassisk och livlös stil inom arkitekturen. När du besöket Palau de la Música Catalana så ska du inte mista taket av målet glas, signerat byggherren Domènech i Montaners.

En mycket populär sevärdhet för dem som reser till Barcelona tillsammans med barn är det jättelika akvariet Aquarium de Barcelona. I akvariet som ligger i Barcelonas hamn finns det mer än 10 000 vattendjur. Vidare finns det i akvariet en 80 meter lång undervattenstunnel. Under ett besök i Barcelona är ett stopp vid saluhallen Mercat de la Boqueria verkligen att rekommendera. Här kan du provsmaka och handla många spännande livsmedel. Priserna kan dock variera mycket kraftig inne i saluhallen. Så jämför alltid priset mellan flera olika återförsäljare.

För dig som är intresserad av konst har Barcelona mycket att erbjuda. I staden finns tavlor av största konstnärerna, såsom Picasso och Miró, men Barcelona kan också erbjuda mycetk spännande modern graffitikonst. Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) är Barcelonas moderna museum. Här visas konst från 1940-talet och framåt. På kvällarna händer det att man kan få se spännande uppträdanden på det öppna torget inuti museet. Fundaciò Joan Miró, som skapades av konstnären själv, är klart värt ett besök. Missa inte heller Museu Picasso. Här kan man få se Picasso tidiga verk

Det är oftast inga problem att ta sig mellan sevärdheter i Barcelona. Snabbast går det och maniker med kollektivtrafik eller taxi mellan olika sevärdheter. Om du har bilen med dig till Barcelona så ska du ta med i beräkningar att det kan förekomma köer runt omkring och inne i staden.