Sök och boka hotell i Barcelona

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

FC Barcelona


FC Barcelona. Fotbollsklubben FC Barcelona, ”Barça” i folkmun, grundades 1899. Lagets hemmaarena är Camp Nou med en kapacitet på 98 787 åskådare. FC Barcelona har vunnit serien, La Liga, 18 gånger. Vidare har de vunnit Copa del Rey hela 24 gånger samt den mycket åtråvärda turneringen Champions League 2 gånger. Men FC Barcelona är inte bara fotboll. Totalt omfattar klubben omkring 2500 aktiva inom flera olika lagsporter men också friidrott. Men det är helt klart fotbollsklubben som har fått det mest kommersiella genomslaget. Fotbollsklubben FC Barcelona är idag en miljardindustri. År 2006 omsatte de ca 2,5 miljarder kr. FC Barcelonas stöd är mycket stort i hemstaden men också runt om i världen. Klubben har haft några av de mest framgångsrika fotbollsspelarna genom tiderna. FC Barcelona har många olika supporterföreningar och klubben har drygt 150 000 medlemmar. Supportrarna brukar kallas för culés.

Klubben anses vara mer demokratisk än andra fotbolls klubbar. Detta efter FC Barcelona ägs av medlemmarna. Följaktligen är det också medlemmarna som röstar fram klubbens ordförande. Fotbollslaget FC Barcelona har ett fantastiskt facit när det gäller deltagande i olika europeiska cuperna. Sedan starten för Mässcupen, säsongen 1957/1958, har FC Barcelona varje år deltagit i någon av cuperna. Den första glanstiden för FC Barcelona var under slutet av 1940-talet och ungefär tio år framåt. Under 1950-talet var Ladislao Kubala FC Barcelonas fixstjärna nummer ett. Många anser att den ungerskfödde storspelare är klubbens bäste spelare någonsin. Andra stora namn under denna tid var Sandor Kocsis och Zoltan Czibor och Evaristo. FC Barcelona har alltid haft Real Madrid som ärkerival. År 1953 så drog en rejäl kontrovers igång rörande en viss Alfredo Di Stefanó. Det slutade med att Real Madrid vann dragkampen om spelaren och FC Barcelona anklagade spanska fotbollsförbundet för att stå på ärkerivalens sida i konflikten, då de skulle ha hjälpt till att ”stjäla” Alfredo Di Stefanó till Real Madrid.

En av 1970-talets största spelare i FC Barcelona var holländaren Johann Cruyff. Han var en riktigt anfallsstjärna som hjälpte klubben fram till en rad framgångar. År 1982 värvade man argentinaren Diego Maradona till klubben. FC Barcelona, som betalade den då mycket stora summan 50 miljoner kr för Maradona, sålde dock storspelare vidare till Napoli 1984. En bidragande anledning till att FC Barcelona sålde Maradona var att han varit mycket skadad. FC Barcelonas nästa storhetstid inträffade i början av 1990-talet, då man van spanska ligan flera år i rad, men också UEFA Champions League 1992. FC Barcelona är i dagsläget ett av Europas absolut bästa fotbollslag.

Det finns flera alternativ för dig som vi se när FC Barcelona spelar på Camp Nou. Dels kan man köpa biljetter i Sverige, dels kan man köpa biljetter till matcherna på plats. Det är också tämligen enkelt att hitta billiga flygresor till Barcelona. I Barcelona finns det också gott om hotell i flera olika prisklasser. När det gäller biljetter till de stora matcherna så kan det vara en god idé att boka i god tid i förväg. Handla aldrig matchbiljetter av någon person, på nätet eller utanför fotbollsarenan, som verkar vara oseriös. I värsta fall kan du få betala en stor summa pengar för en biljett som du inte kan använda dig av.