Sök och boka hotell i Barcelona

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Resa till Barcelona


Resa till Barcelona. Den spanska staden Barcelona, med sina 1 500 000 invånare, är en mycket populär turiststad. Årligen tar staden emot stora mängder av turister från väldens alla hörn. I Barcelona finns något för alla. Att resa till Barcelona behöver inte vara speciellt dyrt. Det går ganska enkelt att hitta billiga resor till Barcelona. Det smidigaste, och ofta billigaste, sättet att resa till Barcelona är med flyg. Jämför alltid priset på resor till Barcelona innan du bokar en biljett. På så vis kan du tjäna mycket pengar. När man bestämt sig för att resa till Barcelona kan det vara en god idé att boka resan i god tid. Men är du flexibel beträffande resedatum till Barcelona kan du hitta billiga resor i sista minuten.

Förutom flyg, kan du också resa till Barcelona med tåg. Många väljer att åka till Barcelona när de tågluffar. Vidare kan man naturligtvis också bila till Barcelona. Se dock till så att du har en ny vägkarta. Det går flera motorvägar runt Barcelona och i början av 1990-talet byggdes en ny ringled runt staden. Man ska emellertid vara medveten om att det kan förekomma en del köer omkring och i Barcelona under rusningstid. När man bokat en resa till Barcelona, ska man omgående börja att leta efter lämplig logi. I Barcelona finns det hotell i alla möjliga prisklasser. De flesta hotell i Barcelona har mycket bra webbplatser, där man kan hitta all den information som man kan tänkas behöva. Ofta går det att boka hotellet i Barcelona direkt över Internet. Vidare finns det många trevliga vandrarhem i Barcelona.

Då man reser som turist till Barcelona, så finns det många olika sevärdheter att välja mellan. Närmast obligatoriskt är en promenad på huvudgatan La Rambla, ett besök vid den imponerande basilikan Sagrada Família, men också att gå in på Museu Nacional d’Art de Catalunya och Picassomuseet. Missa inte heller den spektakulära fontänen Font Màgica de Montjuïc. Det är också mycket populärt att resa till Barcelona för att titta på fotboll i yppersta världsklass. I Barcelona spelar stadens stolthet, FC Barcelona, sina hemmamatcher på den gigantiska arenan Camp Nou.

Under en resa till Barcelona ska man passa på att åka upp med spårvagnen till Tibidabo. Man åker längst upp på en kulle, som ligger 542 meter över havet. Utsikten över Barcelona är magnifik. Ett besök vid Mercat de la Boqueria hör också till när man turistar i Barcelona. I denna saluhall säljs många spännande livsmedel. Musikpalatset Palau de la Música Catalana, som står med på UNESCOs världsarvslista är också värt ett besök under en resa till Barcelona.

Om man reser till Barcelona under de hetaste sommarmånaderna så kan det vara skönt att, efter en hektisk dag, vila i någon av stadens vackra parker. Parc Güell är utformad av den kände katalanska arkitekten Antoni Gaudí. Vidare är också Parc de la Ciutadella och Montjuїc värda ett besök. När man turistar i Barcelona, ska man vara uppmärksam på ficktjuvar, i synnerhet om man promenerar längs med La Rambla. Att bo och äta i Barcelona är, med svensk mått, inte särskilt dyrt. Det är klart mycket billigare att turista i Spanien, och Barcelona, än exempelvis i grannlandet Spanien.