Sök och boka hotell i Barcelona

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Semester Barcelona


Semester Barcelona. Barcelona är en underbar semesterstad som ligger vid Kataloniens kust mellan floderna Llobregat och Besos. Barcelona är Spaniens näst största stad med ungefär 1 500 000 invånare. Här finns ett stort utbud av kultur, konst och nöje. Då Barcelona åtnjuter ett Medelhavsklimat passar det utmärkt att åka på semester till staden året runt. En semester i Barcelona behöver heller inte bli så dyr. Det är tämligen enkelt att hitta billiga flygbiljetter till Barcelona. När du bestämt dig för att åka på semester till Barcelona, ska du alltid jämför priset på flygbiljetter. På så vis kan du tjäna många sköna hundralappar. När du flyger till Barcelona kommer du att landa på El Prat International Airport, 12 km väster om staden eller Girona-Costa Brava flygplats, 10 mil norr om Barcelona.

Ett gott råd är att även boka hotellrum under semestern i Barcelona, innan avresan. På så vis kan du i lugn och ro titta på de olika hotellens hemsidor för att jämföra pris och standard. Om man tänkt åka på semester till Barcelona över en helg, är det mycket bra om man planerar in några aktiviteter på förhand. En god idé är att skaffa sig en karta innan avresan till Barcelona. På så vis kan man se hur de olika hotellen ligger i förhållande till stadens sevärdheter.

När man är på semester i Barcelona så ska man inte missa basilikan Sagrada Família. Andra berömda kyrkor i Barcelona är Santa Maria del Pi, Santa Maria del Mar och Santa Eulàlia. Vidare bör den konstintresserade styra kosan mot Museu Nacional d’Art de Catalunya samt Picassomuseet. En mycket populärt turistmål i Barcelona är också L’Aquàrium de Barcelona. Det är ett stort akvarium som ligger i hamnen. Här finns över 10 000 vattendjur.

När du semestrar i Barcelona kommer du, nästan oundvikligen, att få stifta bekantskap med La Rambla. Det är Barcelonas mest kända gågata, som är ungefär en kilometer lång. På La Rambla brukar det vara olika föreställningar och gatuförsäljare. Som turist i Barcelona ska du dock se upp för ficktjuvar på La Rambla. Om du tröttna på att gå runt på museer, eller shoppa under din semester i Barcelona, så kan du vila ut och ladda batterierna på nytt i det stora parkkomplexet Park Güell. När man semestrar i Barcelona ska man också se till så man får ett smakprov av medelhavet.

Barceloneta är den strand som ligger närmast Barcelona. Här kan man äta och dricka gott samt promenera längs med stranden. Det kan, under högsäsong, emellertid vara tämligen trångt på stranden. Vill man åka till stränder där det inte är lika många människor rekommenderas Icaria Beach, och lite längre bort Bogatell och Mar Bella. Många väljer också att åka på semester till Barcelona, för att titta på fotboll i toppklass. Stadens stolthet är FC Barcelona som är ett av de bästa fotbollslagen i Europa. Barcelona är också värd för Spaniens Grand Prix, som är en deltävling i formel 1-VM. Sedan 1991 körs den på Circuit de Catalunya.

I Barcelona finns två officiella språk, katalanska och spanska. Men det innebär i regel inte några problem om du inte kan tala dessa språk när du är på semester i Barcelona. Det är mycket enkelt att som turist ta sig runt i staden. Här finns bussar, tunnelbana, spårvagnar, förortståg och pendeltåg.