Sök och boka hotell i Barcelona

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Shopping Barcelona


Shopping Barcelona. Barcelona är en stad som erbjuder fantastiska shoppingmöjligheter. Här finns något för alla, oavsett hur fet plånbok man har. En av de främsta anledningar till att Barcelona är en sån trevlig shoppingstad är att här finn influenser från många olika kulturer och världsdelar samlade. Här finns stora köpcenter, lyxiga modebutiker, små pittoreska affärer men också ett stort ett stort utbud av sekond hand butiker. Generellt sätt kan man säga att butikerna i Barcelona har öppet från tio på morgonen till åtta på kvällen. Men många butiker stänger ett par timmar under den tidiga eftermiddagen. På söndagarna så brukar butikerna i Barcelona vara stängda. Men det finns vissa affärer som håller öppet en söndag i månaden.

Om du letar efter att shoppa lyxiga kläder i Barcelona så hittar du de mest exklusiva butikerna längs gatorna Avinguda Diagonal, La Rambla och Passeige de Gracia. Här kan du också shoppa på stora kedjor som H&M, Benetton, Zara och Gucci. I Barcelona så finns det också flera saluhallar, där det säljs alltifrån antikviteter till mat. När man går runt på de stora shoppingstråken i Barcelona är det viktigt att man håller uppsikt över sina värdesaker. Detta eftersom det kan förekomma ficktjuvar, i synnerhet på den stora gatan La Rambla. Om du inte vill gå, när du ska shoppa i Barcelona, så kan du åka med en shoppingbuss. Den går mellan Plaça Catalunya och Plaça Pius XII och tar dig till alla de hetaste shoppingområdena i Barcelona. Enklast är om du löser en biljett som gäller för hela dagen. Du vet aldrig hur lång tid det kan ta att gå i de olika spännande butikerna.

El Corte Inglis (Placa de Catalunya, 14) är ett stort shoppingcentrum som rymmer hela tio våningar. Det ligger vid Placa Catalunya och längs upp finns ett trevligt kafé varifrån utsikten är mycket fin. Ett annat stort shoppingcentrum är Maremagnum (Moll d´Espanya s/n PORT VELL). Fördelen med detta shoppingcentrum är att det har öppet också på söndagar. Här finns alla stora märken representerade. Diagonal Mar (Av. Diagonal, Diagonal Mar Centro Comercial) är ett stort och nytt shoppingcentrum.

Här återfinns, förutom flera trevliga restauranger, också bio. L’Illa Diagonal (Av. Diagonal, 557) är ett shoppingcentrum av det mer exklusiva slaget. Här hittar du en hel våning som bara säljer livsmedel. Passa på att botanisera bland de spännande och stundtals exotiska varorna.

En mycket trevlig matmarknaden ligger vid Ronda Sant Pau/Carrer Comte d’Urgell. Om du åker tunnelbana går du av på hållplatsen Sant Antoni (Lila Linjen). Marknaden, som är öppen måndag till lördag, är mycket populär bland turister. Ett par andra bra matmarknader i Barcelona återfinns vid Mercat de Sant Josep/La Boqueria och Mercadillo de la Plaça de Sant Josep. Om du åker du tunnelbana, går du av vid Liceu (Gröna Linjen), för att komma till bägge marknaderna.

I Barcelona finns det mycket bra möjligheter att köpa antikviteter. Det säljs mycket antikviteter på boulevarden Passeig de Gracia, 55. Gatan ligger i Eixample distriktet. Om du åker spårvagn så ska du gå av på Passeig de Gracia (Gröna Linjen). Om du letar efter att shoppa begagnade skivor i Barcelona så kan Carrer dels Tallers rekommenderas. Det är en parallellgata till La Rambla, där det finns många skrivbutiker. För dig som gillar loppmarknaden rekommenderas Port Vell. Om du tar tunnelbanan går du av vid hållplatsen Drassanes (Gröna Linjen). Loppmarknaden hålls nära monumentet av Christopher Columbus. En annan trevlig loppmarknad i Barcelona är den som hålls utanför katedralen på torsdagsmorgnar.