Sök och boka hotell i Barcelona

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Studera i Barcelona


Studera i Barcelona. Att studera i Barcelona är ett utmärkt sätt att utveckla sina språkkunskaper. Skillnaden mellan att läsa ett främmande språk i Sverige och att göra det på plats utomlands är mycket stor. Detta eftersom man tvingas att prata spanska hela dagarna och inte bara under lektionerna. Det finns många olika sätt att välja mellan, för dig som vill studera i Barcelona. Du behöver inte ha några förkunskaper i spanska för att studera i Barcelona. Man kan också välja mellan hur snabbt man vill att lärarna ska gå fram i språkundervisning. Under den tid som du kommer att studera i Barcelona, så är det ju också viktigt att du får tid till att lära känna staden. Fundera också över hur länge du vill stanna i Barcelona innan du bokar in dig på en kurs i spanska.

Vanligt är att man gör ett test under första skoldagen, varpå lärarna sedan delar in eleverna efter deras språkkunskaper. När man ska studera i Barcelona är det viktigt att de personer som ansvarar för din utbildning är seriösa. Om du är osäker på utbildningens seriositet kan du alltid fråga om vilken pedagogisk utbildning som lärarna har. Hör också efter om hur stort antal elever det kommer att vara i varje grupp. En tumregel är ju mindre, desto bättre. Detta eftersom du ges större möjlighet att tala spanska under lektionerna, då gruppen är mindre.

Om du vill erhålla ekonomiskt studiestöd från CSN, så ska du i god tid ta kontakt med dem för att höra om studier vid den aktuella skolan i Barcelona berättigar dig det. För att få studiemedel från CSN måste kurslängden vara minst 13 veckor och vanligtvis minst 20 lektioner per vecka. Den grundlån som man erhåller för studier är anpassat efter det land som du studerar i. När du studerar i Spanien, och Barcelona, kommer du få 1650 kr/vecka. Bidraget är dock samma för alla länder.

När du anmäler dig till en skola i Barcelona är det bra att fråga om de kan hjälpa dig med att hitta en bostad. Det går dock att hitta en lägenhet i Barcelona på egen hand, via någon av de förmedlingar som finns på marknaden. Innan du bokar en lägenhet i Barcelona, ska du dock kontroller hur den ligger i förhållande till din skola. Om du inte är välbekant med staden sedan innan, kan det också vara en god idé att köpa en guidebok över Barcelona innan avresa. Den kommer med största sannolikhet vara mycket värdefull, i synnerhet under de inledande veckor.

Då du bestämt dig för att studera i Barcelona börjar det också bli hög tid att leta efter en lämplig flygbiljett. Det är inte speciellt svårt att hitta en billig flygbiljett till Barcelona. Men även här gäller det att vara ute i god tid. Annars finns risken att du är tvungen att betala för extra nätter på hotell, då du inte lyckats tajma flygresan, inflyttningsdatum till lägenheten samt utbildningens start.