Sök och boka hotell i Barcelona

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Väder Barcelona


Väder Barcelona. Barcelona åtnjuter ett Medelhavsklimat. Vintrarna är milda och somrarna hetta och torra. Således passar det utmärkt att åka till Barcelona under hela året. Innan du åker till Barcelona kan det vara en god idé att läsa på vilket typ av väder som väntar dig. På så vis blir det också enklare att packa resväskan till Barcelona.

Under sommarmånaderna ska man ta chansen att bada i Medelhavet. Det finns flera fina stränder nära Barcelona. Stadens årliga medeltemperatur ligger på 17,4°C. De kallaste månaderna i Barcelona är december och februari, 9,2°C respektive 11,7°C, och de varmaste är juli och augusti, 23,9°C respektive 25,6°C. Det är mycket behagligt att åka till Barcelona under hösten, respektive våren. Under hösten ligger temperaturen på ungefär 15°C till 21°C. En del regn förekommer under höstarna i Barcelona. Men oftast skiner solen. Under våren ligger temperaturen på mellan 13°C till 20°C.

Det är mycket ovanligt att det snöar i Barcelona. Det inträffar ungefär vart femte år. Ibland förekommer orkanvindar i Barcelona. Det är ett resultat av att kallare vindar möter varmare.
När det gäller aktuella väderprognoser för Barcelona så kan du hitta dessa via exempelvis BBC Weather Centre. Här kan du också hitta information om luftfuktighet, vindstyrkor och temperaturer.

En annan mycket bra webbplats om du säker efter information om vädret i Barcelona är BCN. Här kan du hitta väderprognoser för Barcelona för flera dagar framåt. Vidare kan du läsa på om klimatstatisk men också upplysa dig om hur vindstyrkorna är ute på sjön. Det är mycket bra att läsa på om just detta om man tänkt sig att spendera en dag på en båt på ute på Medelhavet. När du är på plats i Barcelona kan du alltid höra efter, angående vädret, i receptionen på ditt hotell eller vandrarhem. Personalen brukar i regel vara bra uppdaterade när det gäller vädret.