Sök och boka hotell i Barcelona

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Weekendresa Barcelona


Weekendresa Barcelona. Barcelona är en destination som, för svenskar, lämpar sig perfekt för en weekendresa. Det är ganska enkelt att få tag på billiga flygbiljetter till Barcelona, och själva flygresan tar bara ungefär 3,5 h från Stockholm. Då Barcelona åtnjuter ett Medelhavsklimat passar det bra att åka dit på en weekendresa året om. Sommaren är varm om solig och värmen stannar kvar långt in på höstkanten. Vintern är mild, det snöar sällan, och våren kommer tidigt. Många väljer att åka på en weekendresa till Barcelona för att titta på toppfotboll. Stadens stolthet FC Barcelona spelar sina hemmamatcher på Camp Nou.

För att få tag på en bra och billig flygbiljett till Barcelona är det bra om man bokar i god tid. Detta eftersom trycket på flygbiljetter till Barcelona är som störst under just helger. Om möjligt, så kan det vara en god idé att försöka ta en långweekend till Barcelona och åka på en torsdag respektive måndag. Är man flexibel beträffande vilken weekend som man kan åka till Barcelona, så går det också att få tag på biljetter i sista minuten. När du bokat in din weekendresa till Barcelona så börjar det bli aktuellt att se sig om efter ett lämpligt hotellrum. I Barcelona finns det hotell i alla prisklasser.

Om du letar efter lyxiga hotell i Barcelona kan Barcelona Hilton (Avda Diagonal 589-591), Grand Marina (Moll De Barcelona) och Le Meridian (Ramblas 111) rekommenderas. För dig som letar efter att ta in på ett hotell i mellanklassen, för en weekend så rekommenderas exempelvis Inglaterra Hotel (Pelai 14), Caledonian (Gran Via Corts Catalanes, 574),
Catalonia Princesa (Rec Comtal 16-18) och Astoria (Paris 203). Det finns också flera fräscha hotell i budgetklass i Barcelona. Några av dessa är City Park Pelayo (Carrer Pelai 1), Arc La Rambla (La Rambla 19), Hostal Levante Scp (Bajada De San Miguel, 2) och Oasis (Pla de Palau 17).

Om du reser med en begränsad budget, eller tillsammans med en större grupp, så kan vandrarhem vara att rekommendera. I Barcelona finns många vandrarhem och flera av de ligger i stadens centrala delar. Det kan vara bra om man har gjort en del planering innan man åker på sin weekendresa till Barcelona. Detta eftersom staden har så mycket att erbjuda. Några sevärdheter som man absolut inte bör missa under en weekendresa till Barcelona är dock La Sagrada Familia, Park Güell, den magiska fontänen, musikpalatset och utsikten från Tibidabo. Vidare finns det många trevliga museer i Barcelona, där man bland annat kan få se tavlor av konstnärer som Picasso och Miró.

En viktigt del för många som åker på en weekendresa till Barcelona är restaurangbesöken. Staden kan, tack vare dess kosmopolitiska prägel, erbjuda restauranger som serverar mat från världens alla hörn. Bra att veta är man äter middag något senare i Spanien av vad man gör i Sverige. Ett gott råd är att alltid boka bord. De flesta restaurangerna i Barcelona har bra webbplatser. Skulle du hitta någon restaurang du fastnar för kan du i regel boka direkt från Sverige. Med svenska mått är det inte särskilt dyrt att äta på restaurang i Barcelona. Det är synnerligen billigt att beställa så kallade tapas. Tapas är ett tilltugg till ölen eller drinken som man tar före maten. Innan du åker på en weekendresa till Barcelona kan du också surfa in på sajter som Bcn och Barcelaturisme. På sajten Tmb hittar du en karta över Barcelonas tunnelbanesystem.